tiistai 6. tammikuuta 2015

Miten selvitä hengissä dieettiviidakossa??

On karppausta, vhh:ta, 5:2-dieettiä ja nutrausta. Löytyy myös zonea, välimerellistä, kaalikeitto-dieettiä ja lentoemäntädieettiä. Eikä sovi unohtaa dukania, paleota, painonvartijoita tai Juttaa. Eikä myöskään niitä kymmeniä muita ihmediettejä, joita netti on pullollaan.

Tällainen "laihdutuskonkari" (ei mikään imarteleva titteli) tietää jo suht hyvin, että mikä tapa toimii itsellä parhaiten. Mutta voin vain kuvitella sellaisen miehen/naisen tuskaa, joka ensimmäistä kertaa elämässään yrittää pudottaa muutamia (kymmeniä) kiloja. Aina löytyy joku, joka on onnistunut laihduttamaan jollakin tietyllä tavalla. Mutta se, mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle.

Tässä kohtaa ei ehkä auta muu kuin tutkiskella itseään, ja miettiä/kokeilla että mikä on paras tapa itselle. Se, että naapurin Riitta on saanut 80-luvulla kaalikeittodieetillä laihdutettua itsensä bikinikuntoon, ei välttämättä sovi juuri sinulle tänä päivänä. Netti on tässä kohden sekä kirous että siunaus. Tietoa löytää helposti, mutta sitä pitää osata myös suodattaa. Ja mikäli tiputettavaa on oikeasti kymmeniä, ja taas kymmeniä kiloja, niin kannattaa jutella painonpudotusurakasta lääkärin tms. kanssa. Ettei tule vain tehtyä mitään peruuttamatonta omalle terveydelleen.




4 kommenttia:

  1. Kaalisoppadieetti - kokeiltu (yäääk - kaalisopan haju kääntää vieläkin vatsaa)
    Valvottu ENE - kokeiltu (10 viikkoa heikotusta ja tuskaa, kaikki kilot ovat tulleet takaisin)
    Tiukka karppaus - kokeiltu (päänsärkyä, hiilihydraattiahdistusta)
    Painonvartijat - kokeiltu (painoani olen onnistunut vartioimaan sen jälkeen niin hyvin, että korkealla pysyy)
    5:2 kokeiltu (ei toiminut aloin lipsua 7:0 tyyliin)

    Kai se olisi uskottava, että kaikkea kohtuudella on se juttu..

    Hyvää alkanutta vuotta!


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yep, tell me about it! Tuota 5:2 en ole (vielä) kokeillut, mutta voisin kuvitella että mulle kävis aika nopsaan myös tuo 7:0... :D :D

      Poista
  2. Ystäväni aloitti tuon 5:2 dieetin ja sanoi, että toimii hänen kohdallaan.
    Minä itse kannustan elämäntapojen muutoksen puolesta, raskauskilot olen saanut pois korjaamalla oman ruokailun. En silti sano etteikö dieetit toimisi, me kaikki ollaan niin erilaisia ja jokaisen pitää löytää se oma paras : D

    Pienin askelin kohti tavoitetta, siitä on hyvä vuosi tehty <3

    VastaaPoista

Kiva kun jätät viestiä!