torstai 22. tammikuuta 2015

Arjen pieniä tekoja

Tän painoproggiksen myötä olen yrittänyt parhaani mukaan lisätä arkiliikuntaa. Enkä tarkoita tässä nyt tuota mun iltajumppaa crossarilla, vaan ihan pieniä ylimääräisiä liikuntajuttuja. Kuten esim. aamuisin kun vien esikoisen eskariin, jätän auton kauimmaiseen parkkiruutuun, jotta kävelyä tulee muutama kymmenen metriä enemmän. Kauppa- ja salireissuila en myöskään laita autoa parkkiin lähimpään mahdolliseen tyhjään ruutuun, vaan hieman kauemmaksi.

Olen tällä hetkellä hoitovapaalla nuorimmaisen kanssa, ja työelämä kutsuu vasta loppuvuodesta. Töissä meillä riittää portaita joita kävellä, mutta tälläkin hetkellä yritän mahdollisuuksien mukaan käyttää aina portaita hissin sijaan. Talvella lumen luonti kuuluu myös arkiaskareisiin. (Lunta näyttää muuten just nyt satavan, eli piakkoin pääsee taas kolaamaan....!)

Olisiko teillä antaa muita hyviä vinkkejä, joilla lisätä hyötyliikuntaa?


Kuva lainattu

3 kommenttia:

  1. Liikunta lasten kanssa, varsinkin nyt talvella luistimet jalkaan tai pihalla jääkiekkomaila käteen:) Pulkassa vetäminen on paljon kukuttavampaa kun vaunujen työntäminen jne.:)

    VastaaPoista
  2. Opiskelijana melkein huomaamattani istun tosi paljon, ja sehän ei ole terveellistä pidemmän päälle. Pienen "heureka!"-elämyksen koin, kun tajusin, että voisin jatkossa aina seistä puheluiden ajan. Mun pidemmät puhelut kestävät aina vähintään puoli tuntia eikä silloin tietenkään voi keskittyä mihinkään muuhun kuin puheluun, joten seisominen on aivan soppeli tapa tauottaa sitä iltaisin istumista vähän vähemmän epäterveellisempiin määriin. Jos alla on tiukempaa treeniä, siinä saa kätevästi myös venyteltyä jalat samalla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli edellisessä työpaikassa säätöpöytä, jonka sai tarvittaessa nostettua seisomakorkeudelle. Se oli ihan super, kun yhtäkkiä huomas, että olikin seissyt monta tuntia!

      Mutta tosi hyvän heureka!-elämyksen olet saanut! :)

      Poista

Kiva kun jätät viestiä!